#ettrikaresverige

”Det viktigaste är att lära sig språket och komma in på arbetsmarknaden”

”Det viktigaste är att lära sig språket och komma in på arbetsmarknaden. Då behövs möten mellan människor. Jag skulle vilja att alla som kommer till Sverige får en kompis som är etablerad i samhället – att alla blir bjudna hem till en svensk på middag, och får bjuda tillbaks. Alla borde ha någon att prata med, som informellt kan förklara hur systemet funkar, hur man får ett jobb i Sverige. Det vore en väldigt bra början.

De som tar sig hit är extremt handlingskraftiga personer. De har en plan för sin framtid, och är beredda att kämpa för att komma dit. Sen kommer de hit, och då stannar allting av – jättelänge. Man borde ta tillvara den där motivationen, som jag tror att många har, i stället för att låta folk sitta och vänta.”

***
Golnaz är grundare och VD för Inkludera Invest, en organisation som verkar för att så många människor som möjligt blir deltagande i och bidragande till det svenska samhället. Under #ettrikaresverige berättar vi på Inkludera Invest om de människor vi samarbetar med och om hur de jobbar för att inkludera andra. http://inkluderainvest.se/wp-content/uploads/2016/04/Insikt-va%CC%8Aren-2016.pdf