#ettrikaresverige

”Det är kul att se vilken skillnad jag gör, vilken betydelse jag har för barnen.”

”Jag har spelat fotboll på heltid tidigare och inom fotbollen så är det mycket fokus på individen. Visst är det en lagsport men i slutänden tänker alla på sig själva och att de ska bli så bra som möjligt. Av att jobba med barn har jag lärt mig att tänka mer på andra. Jag har blivit mer öppen och bättre på att lyssna och ta kritik. Det är världens bästa jobb.

Jag ser barnen utvecklas varje gång jag är på en skola. Och det är kul att se vilken skillnad jag gör, vilken betydelse jag har för barnen. När vi i Idrott Utan Gränser kommer in på gymnastiklektionen är det något nytt som händer. En ny röst och ett nytt ansikte. Vissa barn är väldigt tillbakadragna när man först träffar dem, men genom att se dem och bekräfta dem vågar de öppna upp. Barn pratar inte med vem som helst. Genom att visa att det är okej att vara annorlunda, att skoja till det och vara barnslig, blir de mer trygga i sig själva. I längden gör det Sverige till ett bättre och tryggare land.”

***
Riki är ledare i organisationen Idrott Utan Gränser som får barn att se möjligheter genom meningsfulla fritidsaktiviteter http://inkluderainvest.se/projekt/idrott-utan-granser/. Under #ettrikaresverige berättar vi på Inkludera Invest om de människor vi samarbetar med och om hur de jobbar för att inkludera andra.