#ettrikaresverige

”Vem syns i skönhetsreklamen? Jo, vita personer med perfekt hy.”

”Vem syns i skönhetsreklamen? Jo, vita personer med perfekt hy. Men om du går på stan ser du att skönhet kan se ut på alla möjliga sätt.

När jag kom till Sverige för två år sedan insåg jag att på Facebook och Instagram är det bara vita människor med problemfri hy som visar smink och make up i olika tutorials. Jag, min släkt och mina vänner har lite mörkare hy, och en del av oss har hudproblem som acne. Jag tänkte att det måste finnas ett intresse för skönhet och hudvård för alla.

Jag kom till Sverige från Tyskland och mina föräldrar är från Irak. Jag har alltid velat starta, driva och utveckla en egen verksamhet – och det är lättare att göra det här i Sverige. När jag kom hit blev mina tankar mer konkreta. Jag började utveckla en idé och ett koncept om skönhetsprodukter för alla och fick hjälp av Changers Hub, där jag blev introducerad för Vanessa som kom att bli min medgrundare. Innan jag kom till Changers Hub hade jag inget nätverk, och var rädd att min svenska inte var tillräckligt bra för att ta kontakt med sponsorer och partners. Nu känner jag mig mycket säkrare.

Genom Bare Face vill vi göra skillnad genom att öppna ögonen på människor. Vi vill skapa en plattform, ett event och på sikt en tidning som ska vara med och förändra bilden av vad som är ”normalt”. Vi vill att hudvårds- och skönhetsbranschen får upp ögonen för att vi alla ser olika ut och att alla vill ha bra, anpassade produkter.

Vi vill visa att det är normalt att vara annorlunda, att vi alla är individer och därmed olika. Vi är säkra på att vi kommer att kunna påverka branschen för vi är unga, vi har idéer och vi vet vad folk vill ha. Vi vill att våra yngre systrar och våra döttrar ska känna sig representerade och trygga.”

Mariann Mallallah är grundare av Bare Face som arbetar för att förändra skönhetsindustrin genom att lyfta upp alla typer av skönhet i samhället. Under #ettrikaresverige berättar vi på Inkludera Invest om de människor vi samarbetar med och om hur de jobbar för att inkludera andra.