#ettrikaresverige

”Jag växte upp med en mamma som var alkoholist …

”Jag växte upp med en mamma som var alkoholist och när jag började arbeta här på Maskrosbarn så kändes det bara som att jag hade hittat hem. Det är mer än en arbetsplats, mer än arbetskamrater. Vi står varandra närmre och pratar om andra saker än man gör på en ’vanlig’ arbetsplats. Och alla brinner också så mycket för det vi gör att det händer saker hela tiden. Det går snabbt och man märker också snabbt att det vi gör verkligen gör skillnad.

Respons på vårt arbete får vi från flera håll. Vuxna som arbetar på Socialtjänsten, som vi ofta är i kontakt med, blir rörda. Det finns också en stor vilja att samarbeta med oss vilket är jättehäftigt. Sen får vi såklart respons från alla ungdomar som ger oss en väldig massa kärlek. Kramar och SMS. Ibland kan jag känna att jag gjort väldigt lite men det betyder så himla mycket för dem. Och de är otroligt bra på att utrycka vad de tänker och känner. Det är fint.

Närheten vi får till ungdomarna är väldigt speciell, och något unikt. Det är häftigt hur mycket ungdomarna vill och vågar berätta för oss, att de delar med sig av sitt allra innersta. Det är ett enormt stort kvitto på att det vi gör fungerar. Jag slås gång på gång av hur modiga de är, för det är jättemodigt att våga berätta om hur man har det hemma, det berör mig varje dag.”

***
Lisa är Barnombud på organisationen Maskrosbarn som stödjer barn till föräldrar som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt http://inkluderainvest.se/projekt/maskrosbarn/. Under #ettrikaresverige berättar vi på Inkludera Invest om de människor vi samarbetar med och om hur de jobbar för att inkludera andra.