#ettrikaresverige

”Mötena med Process Kedjan, de räddade nog mitt liv!”

– Mötena med Process Kedjan, de räddade nog mitt liv –

”När jag gick in där märkte jag direkt att det här var någonting annat. Man hörde rätt mycket krigshistorier och såhär, det häftiga med kriminalitet som folk pratar om på häktet. Skillnaden var att det fanns en ödmjukhet, en värme, att de inte utstrålar att ‘Kommer du nära mig så smäller det’, utan de var välkomnande. Då tändes en gnista igen, fort alltså, för jag såg att det finns något annat. Det var så häftigt att se två, lite äldre än mig, som liksom var unga, fräscha, som hade tagit sig ur skiten som jag också var i. De pratade om narkotikabrott, det var ditten och datten de hade gjort, men de skröt inte om det. De pratade, man själv kunde identifiera sig och känna gemenskap, och så pratade de om känslor kring det här. Där bestämde jag mig för att jag också vill hjälpa folk med de erfarenheter jag själv har, precis som de satt och gjorde. Det var då jag bestämde mig för att jag ville börja plugga, och vad jag skulle plugga. Det är fast idag att jag ska plugga till socionom och det var där jag fick inspirationen och jag hittade det jag ville göra. De mötena, de räddade nog mitt liv tror jag.”

Alex är ungdomsansvarig på Process Kedjan. En organisation som verkar för att ge unga kriminella framtidstro och kraft att bygga ett liv fritt från kriminalitet. Detta är en del av Alex berättelse som du hör i P1 Dokumentär: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/676005?programid=909 Under #ettrikaresverige berättar vi om de människor Inkludera samarbetar med och om hur de jobbar för att inkludera andra.