#ettrikaresverige

”Tidigare arbetade jag med att hjälpa välbärgade personer och företag att få det ännu bättre.”

Tidigare arbetade jag med att hjälpa välbärgade personer och företag att få det ännu bättre. När jag fick mitt första barn hände något. Jag omvärderade mina drivkrafter både privat och yrkesmässigt. Jag ville arbeta med barn och ungdomar som haft en tuff bakgrund.

Idag är min drivkraft att mitt arbete betyder något konkret för våra ungdomar på Maskrosbarn. När vi gör skillnad för unga som inte har det så bra. Det är inspirerande att se när ungdomarna tar mod till sig att ta det första steget för att träffa andra i samma sits. Eller att se hur gruppen direkt tar hand om de nya. Oavsett om de har varit här i en vecka eller ett år så sker inkluderingen snabbt och på ett så varmt sätt.

Genom konkreta projekt förändrar vi liv. Men vi förändrar också samhället på sikt. Målet är att våra ungdomar ska växa upp med en bättre självkänsla och ett bättre självförtroende. Istället för att riskera att de hamnar utanför i samhället så inkluderas de. På så sätt är vi med och förändrar vi hela samhället åt rätt håll.

I mitt arbete stöter jag på en hel del vuxna maskrosbarn. Och de som inte själva är ett maskrosbarn har oftast någon i familjen, släkten eller umgängeskretsen som lever eller har levt under de här förhållandena. Det är ett så vanligt och etablerat problem, och samhället klarar inte att ta hand om det, tyvärr. Men vi har hittat ett bra koncept där ideell sektor, näringsliv och offentlig sektor samverkar. Det tycker jag är fantastiskt.

***
Alexander Rosenberg är samarbetsansvarig på Maskrosbarn, som stödjer barn till föräldrar som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt. Under #ettrikaresverige berättar vi på Inkludera Invest om de människor vi samarbetar med och om hur de jobbar för att inkludera andra.